Nieuws & Activiteiten

Op deze pagina wordt aandacht besteed aan het nieuws en de activiteiten van het lopende jaar.  Onder het tabblad archief treft u informatie over voorgaande jaren aan.

–  Nieuwjaarsreceptie
–  Dodenherdenking, 4 mei
–  Veteranendag Boxtel-St. Michielsgestel
–  Herdenking Bevrijding Boxtel

Nieuwjaarsreceptie

Op zaterdag 18 januari is de nieuwjaarsreceptie gehouden in De Rots. Ongeveer 30 veteranen en hun partner hebben daar aan deelgenomen. Onder het genot van een hapje en een drankje is er in een uiterst gezellige sfeer bijgepraat en zijn er plannen voor het komende jaar gemaakt. Tegen 16.00 uur ging een ieder tevreden huiswaarts.


Top

Dodenherdenking 4 mei 2020

Wegens de coronacrisis was er dit jaar geen openbare Dodenherdenking. De twee minuten stilte die om 20.00 uur gehouden werden om voor de 75e keer de gevallenen te herdenken waren daarom dan ook extra indrukwekkend. De herdenkingsplechtigheid begon, zoals gewoonlijk, bij het Indië-monument op Duinendaal. Onze voorzitter heeft daar een krans gelegd. Daarna liepen de aanwezigen naar de herdenkingsplek bij de voormalige Heilig Hartkerk. Al met al een herdenkingsdag om nooit te vergeten.

Top

Veteranendag

Op zaterdag 19 september 2020 zou te Boxtel in gemeenschapshuis De Rots in wijk Oost onze Veteranendag worden gehouden. Ook dit jaar weer georganiseerd in samenwerking met de Gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel. Helaas moeten wij u mededelen dat deze Veteranendag vanwege COVID-19 geen doorgang kan vinden.  Wij achten het niet verantwoord om met een grote groep veteranen samen te komen.

Top

Herdenking Bevrijding Boxtel

De herdenking zal op zondag 18 oktober bij het verzetsmonument in natuurgebied ‘Kampina’. plaatsvinden. Dit jaar een herdenking zonder publiek.

Top