Nieuws & Activiteiten

Op deze pagina wordt aandacht besteed aan het nieuws en de activiteiten van het lopende jaar.  Onder het tabblad archief treft u informatie over voorgaande jaren aan.

–  Nieuwjaarsreceptie
–  Dodenherdenking, 4 mei
–  Veteranendag Boxtel-St. Michielsgestel
–  Herdenking Bevrijding Boxtel

Nieuwjaarsreceptie

In 2021 kon de nieuwjaarsreceptie door de corona-maatregelen helaas niet worden gehouden. Deze dag is voor ons als veteranen altijd belangrijk. Verhalen en kameraadschap worden dan met elkaar gedeeld, collega’s worden herdacht. Wij hopen van harte dat de vaccins die nu zijn uitgebracht zullen leiden tot een spoedig herstel van een normale samenleving en dat daardoor de andere in 2021 geplande bijeenkomsten wel door zullen kunnen gaan.  Als een gebaar van onderlinge solidariteit hebben wij alle veteranen van Boxtel een mondkapje met ons logo aangeboden.


Top

Dodenherdenking 4 mei 2021

Wegens de coronacrisis was er ook dit jaar geen openbare Dodenherdenking. De twee minuten stilte die om 20.00 uur gehouden werd om voor de 76e keer de gevallenen te herdenken waren dan ook extra indrukwekkend. De herdenkingsplechtigheid begon, zoals gewoonlijk, om 19.15 uur bij het Indiƫ-monument op Duinendaal. Onze voorzitter heeft daar de eerste krans gelegd. Daarna liepen de aanwezigen naar de herdenkingsplek bij de voormalige Heilig Hartkerk. Na de toespraak van de burgemeester en ook de kranslegging aldaar klonk het signaal Taptoe, gevolgd door de twee minuten stilte en het Wilhelmus.

Top

Veteranendag

Helaas moeten wij u mededelen dat deze Veteranendag vanwege COVID-19 geen doorgang kan vinden.  Wij achten het niet verantwoord om met een grote groep veteranen samen te komen.

Top

Herdenking Bevrijding Boxtel

Nadere informatie volgt z.s.m.

Top