Nieuws en Activiteiten 2020

Op deze pagina wordt aandacht besteed aan de activiteiten van 2020.

–  Nieuwjaarsreceptie
–  Dodenherdenking, 4 mei
–  Veteranendag Boxtel-St. Michielsgestel
–  Herdenking Bevrijding Boxtel

Nieuwjaarsreceptie

Op zaterdag 18 januari is de nieuwjaarsreceptie gehouden in De Rots. Ongeveer 30 veteranen en hun partner hebben daar aan deelgenomen. Onder het genot van een hapje en een drankje is er in een uiterst gezellige sfeer bijgepraat en zijn er plannen voor het komende jaar gemaakt. Tegen 16.00 uur ging een ieder tevreden huiswaarts.


Top

Dodenherdenking 4 mei 2020

Wegens de coronacrisis was er dit jaar geen openbare Dodenherdenking. De twee minuten stilte die om 20.00 uur gehouden werden om voor de 75e keer de gevallenen te herdenken waren daarom dan ook extra indrukwekkend. De herdenkingsplechtigheid begon, zoals gewoonlijk, bij het Indië-monument op Duinendaal. Onze voorzitter heeft daar een krans gelegd. Daarna liepen de aanwezigen naar de herdenkingsplek bij de voormalige Heilig Hartkerk. Al met al een herdenkingsdag om nooit te vergeten.

Top

Veteranendag

Op zaterdag 19 september 2020 zou te Boxtel in gemeenschapshuis De Rots in wijk Oost onze Veteranendag worden gehouden. Ook dit jaar weer georganiseerd in samenwerking met de Gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel. Helaas moeten wij u mededelen dat deze Veteranendag vanwege COVID-19 geen doorgang kan vinden.  Wij achten het niet verantwoord om met een grote groep veteranen samen te komen.

Top

Herdenking Bevrijding Boxtel

Bij het verzetsmonument in de Kampina vond zondagmiddag 18 oktober de herdenking plaats van de bevrijding van Boxtel in de Tweede Wereldoorlog, deze week 76 jaar geleden. Door de coronamaatregelen vond de bijeenkomst in aangepaste vorm plaats. Er was geen publiek aanwezig en ook hield de burgemeester geen toespraak.

De slachtoffers van de Duitse bezetting werden herdacht met een kranslegging door Burgemeester van Meygaarden en Theo Raaijmakers, de voorzitter van Stichting Veteranen Boxtel. Een half uur later legden Gildekoning Hilde van den Broek en Guus Eltink namens het Gilde Sint-Barbara en Sint-Joris een bloemstuk bij het monument.

In verband met het minimale programma was er geen publiek en geen pers aanwezig bij de herdenking. Ook was deze niet live te volgen via Omroep Dommelland, zoals eerder was bericht. Dit was vanwege de meest recente coronamaatregelen niet mogelijk.

Klik hier of op de foto om meer beelden van deze plechtigheid te bekijken.

Top