Nieuws en Activiteiten 2013


Inloophuis ‘De Treffer’ 

Veteranendag Boxtel, 28 september 2013
Paralanding langs de Roond
Veteranendag Maastricht, 29 juni 2013
Dodenherdenking 4 mei 2013

 

Inloophuis ‘De Treffer’ te Eindhoven

Dinsdagmiddag en – avond 24 december 2013 was ons bestuurslid Ruud van Nooijen te gast bij Stichting Veteranen Brabant Zuid Oost. Zij organiseerden in hun veteranen inloophuis aan de Smitsstraat te Eindhoven een ontvangst gevolgd door een kerstlunch, kerstviering en afsluiting met gezamenlijk koffie drinken. Het was een gastvrij onthaal in een gemoedelijke sfeer.

Top

 

Veteranendag Boxtel, 28 september 2013

Op zaterdag 28 september hebben wij voor de vijfde keer, in nauwe samenwerking met de Gemeente Boxtel, onze jaarlijkse veteranendag in gemeenschapshuis De Rots gehouden. Ruim 90 Boxtelse veteranen waren aanwezig. Dit jaar hebben we aandacht besteed aan de Unifil-periode (1979-1985). Secretaris Paul Handgraaf verzorgde een presentatie over zijn belevenissen in Libanon. Seniorenorkest Buchestelle heeft de bijeenkomst met muziek opgeluisterd. Tevens traden op het Dükerskoor en het orkest De Volle Bloas. De wederom zeer geslaagde dag is rond 16.00 uur afgesloten. Klik hier om het fotoalbum te bekijken.

Top

 

Paralanding langs de Roond, 14 september 2013

Op zaterdag 14 september 2013 hebben leden van het Round Canopy Parachuting Team met landingen langs de Roond stilgestaan bij de operatie Market Garden in september 1944. Klik hier om de van deze gebeurtenis gemaakte foto’s te bekijken.

 

 

Top

Veteranendag Maastricht, 29 juni 2013

Op zaterdag 29 juni werd ook in het zuiden een landelijke veteranendag gehouden. Een uitgebreid verslag van deze dag kunt u lezen door hier te klikken. Als u op onderstaande collage klikt, krijgt u toegang tot een van deze dag gemaakt fotoalbum.

Top

Dodenherdenking 4 mei 2013

Zaterdagavond 4 mei heeft de jaarlijkse dodenherdenking plaatsgevonden. De herdenking ving aan met een mis in de Sint-Petruskerk. Na de dienst volgde een stille tocht, waarbij werd stilgestaan bij het Indië-monument aan de rand van het vroegere processiepark, bij de Koppel. Vanaf daar werd de stille tocht voortgezet naar de begraafplaats bij de Heilig-Hartkerk. Hier werd te 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen en werden kransen gelegd bij het herdenkingsmonument voor slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Na afloop van de herdenkingsplechtigheid werden alle deelnemers uitgenodigd om een kop thee of koffie te nuttigen – aangeboden door de Gemeente Boxtel – in de zaal van café De Adelaar, gelegen schuin tegenover de begraafplaats. Het bestuur van Stichting Veteranen Boxtel constateerde dat ook dit jaar weer meer veteranen aanwezig waren bij deze gebeurtenis en is daarover zeer verheugd. Onderstaande collage is van deze herdenking gemaakt, de afzonderlijke foto’s kunt u in het fotoalbum bekijken.

Top